Recordings‎ > ‎Audio‎ > ‎

CD - "Asa vorbeste Domnul Slavei", Pricesne si cantari bisericesti

posted 5 Jan 2011, 03:03 by Camelia Tarlea   [ updated 11 Apr 2021, 06:56 ]
Preot Ioan Hodos (Parohia “Sfantul Nicolae”, Düsseldorf, Germania):

            "O Doamne, Dumnezeul meu,  Mare e numele Tau!

 Comori ale spiritualitatii ortodoxe, pricesnele si cintarile bisericesti aduc in vatra sufletului simtamantul unirii noastre cu Dumnezeu si cu crestinii de pretudindenea.

Pornind de la acest Adevar, a aparut al doilea CD al Cameliei Tarlea -  o muzica plina de dragoste si atasament fata de biserica.

Prin vocea ei cultivata si plina de caldura, Camelia face ca sufletul crestin sa vibreze, atins fiind pe corzile cele mai sensibile. Credinciosul poate sa mediteze la destinul sau pamantesc dar se si ridica pe culmile cele mai inalte, in apropiere de Dumnezeu.

Ascultandu-i pricesnele, interpretate cu multa traire duhovniceasca in bisericile noastre din Wuppertal, Düsseldorf sau Essen, credinciosii se inalta duhovniceste si pot spune ca: "in Biserica maririi Tale stand, in Cer ni se pare a fi".

Fie ca Tatal Ceresc sa-i inmulteasca darul si sa-i binecuvinteze munca in tot locul si in toata vremea!"

 

Preot Mihai Bross Craciunescu, (Parohia “Sfantul Nicolae”, Düsseldorf, Germania):

"Cand Trupul Celui fara de-nceput pogoara pe masa Sfantului Altar in rodul spicului bogat de grau…cand roada vitei de vie se preface in sangele Domnului nostru Isus Hristos, care s-a jertfit pentru noi si pentru a noastra mantuire…cand inimi arzande de credinciosi se apropie purtand lumini in mainile lor, cu credinta tare, nesovaielnica speranta si nemarginita iubire, pentru a primi Sfanta Impartasanie, hrana noastra de nepretuit…atunci se inalta catre ceruri cantari neasemuit de frumoase, adevarate podoabe ale Sfintei Liturghii. Sunt Pricesnele!

Iar noi, preot si credinciosi, care traim aici in frumosul oras de pe malul Rinului, departe de Carpatii unde ne-am nascut, avem de multe ori ocazia ca la Sfintele Slujbe sa ascultam un glas ingeresc, parca acum coborat din Rai, care vine sa adauge un plus de frumusete Sfintelor Liturghii! Este Camelia noastra! Fiinta fragila, dar atat de puternica! In acele momente, cand ascultam vocea ei deosebita, dar de la Dumnezeu, cantand Tatal Nostru, colinde sau pricesne, ea asterne o punte nevazuta intre Cer si Pamant. De fiecare data fetele noastre ale tuturor sunt transfigurate de emotie si pace launtrica atunci cand glasul ei face sa vibreze zidurile Sfantului Lacas.

Dupa ce ne-a incantat cu un CD de colinde de Craciun, Camelia ne daruieste acum din rodul talentului si muncii ei un CD de pricesne si cantari bisericesti, interpretate cu aceeasi dragoste si daruire de sine. Iti multumim Camelia! Suntem mandri de tine si credem in viitorul tau artistic!

Il rugam pe Bunul Dumnezeu sa-ti  daruiasca tie si familiei tale tot binele din lume!

                                                             Doamne ajuta!"


Mai jos puteti asculta cateva pricesne on-line.

Lacrimi mari


Pe Tine Te fericim