English        Deutsch        Romana        Française

        Soprana Camelia Tarlea este absolventa a Academiei de Muzica Gheorghe Dima din Cluj-Napoca la sectia muzicologie. In Düsseldorf – Germania a obtinut diploma Facultatii de Muzica Robert Schumann la sectia canto (opera) si pedagogia canto-ului la clasa profesoarei si cantaretei de opera KS. Jeanne Piland. In anul 2012 a absolvit si specializarea in solistica - Konzertexamen la aceeasi facultate. A urmat cursuri de maiestrie cu Marga Schiml, Grace Bumbry, Konrad Jarnot, Tom Krause, Siegfried Jerusalem, Mariana Nicolesco.

        In diverse proiecte de scoala – in colaborare cu opera din Düsseldorf – a avut primele experiente cu scena operei. A cantat rolurile: Susanna si Barbarina in „Le nozze di Figaro“ (W. A. Mozart), Ilia in “Idomeneo“ (W. A. Mozart),  Adina in “L’elisir d’amore“ (G. Donizetti), Nanetta in “Falstaff”  (G. Verdi) si Corinna in „Il viaggio à Reims“ (G. Rossini). In aprilie 2011 a cantat rolul  Salud in opera „La Vida breve“  de M. de Falla. Este premianta a concursului Schmolz und Bickenbach  2010 al Facultatii de Muzica Robert Schumann din Düsseldorf.

        In afara operei, soprana Camelia Tarlea se dedica si repertoriului de lied si oratoriu. Astfel a concertat in  Tonhalle Düsseldorf cu rolul Rose in Oratoriul „Der Rose Pilgerfahrt“ de R. Schumann, iar in Pforzheim a sustinut partida de Sopran solo in "Recviemul" de A. Dvorak.

        In sezonul 2010 – 2011 a debutat pe scena operei din Düsseldorf si Duisburg cu rolurile:  1. Knabe in „Zauberflöte“ de W. A. Mozart si 1.Kinderstimme / Geisterin / Dienerin in „Die Frau ohne Schatten“ de  R. Strauss.
 
        Din septembrie 2011 este membra a ansamblului de opera al Teatrului de Stat din Karlsruhe. In sezonul 2012 - 2013 a cantat rolul Katja in opera politica "Die Passagierin" de Weinberg.